Arnhem,
25
november
2014
|
11:07
Europe/Amsterdam

NOC*NSF Talentdag levert bijna 100 talenten op

Van de ruim driehonderd talentvolle sporters die zondag 2 november op vier Centra voor Topsport en Onderwijs werden getest, worden bijna honderd talenten uitgenodigd voor een vervolgtraject bij een specifieke sportbond. Doel is om uiteindelijk in te stromen in de opleidingsprogramma’s van de bond. De jongeren werden gescreend op hun kansen binnen de profielen ‘Lang en Sterk’, ‘Snel en Explosief’ en ‘Uithoudingsvermogen’.

Jeroen Bijl, manager Topsport van NOC*NSF: “Naast de oproep die we via (social)media deden hebben we ook heel nadrukkelijk vakdocenten lichamelijke opvoeding in dit traject willen betrekken. In oktober hebben we in een workshopachtige setting de docenten getriggerd en handvatten meegegeven om hiermee zelf tijdens de les aan de slag te gaan. Dat er van de in totaal 500 aanmeldingen 92 zijn doorgestuurd door een docent is dan ook een mooi cijfer.”

Doel van de NOC*NSF Talentdag is om bonden te helpen met het vinden van talenten buiten hun eigen sportkring. Voor laat-specialisatie sporten en enkele andere sporten met een paar dominante onderscheidende kenmerken, loont het om gericht op zoek te gaan naar talenten buiten de eigen tak van sport. Jeroen Bijl: “Met deze campagne hebben we bij veel jongeren bewustwording gecreëerd door ze daadwerkelijk mogelijkheden te laten zien bij een andere sport dan waarin ze op dit moment actief zijn. We hebben gezien dat er genoeg potentie is. Dat we van de ruim driehonderd jongeren nu honderd kunnen doorsturen is een prachtige score. En dat hier ook nog een handjevol ‘high potentials’ tussen zit is meer dan we vooraf konden inschatten. .We gaan deze Talentdag zeker voortzetten samen met naar verwachting nog meer bonden!”

Met de campagne 'Ik wist niet dat ik het in me had' riep NOC*NSF de afgelopen periode jongeren van 12 tot 18 jaar op om naar de NOC*NSF Talentdag te komen en daar te ontdekken of ze potentie hebben om de Olympische Spelen te bereiken.