Arnhem,
24
mei
2016
|
17:17
Europe/Amsterdam

NOC*NSF stelt John Bierling aan als Zakelijk Directeur

Samenvatting

Op basis van de uitkomsten van eerder ingezette interne verbeterprocessen en een aantal daaropvolgende ontwikkelingen heeft NOC*NSF besloten over te gaan tot het aanstellen van een Zakelijk Directeur. NOC*NSF is zeer verheugd bekend te kunnen maken dat John Bierling, de huidige Algemeen Directeur van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond, deze functie per 1 september gaat vervullen. Als Zakelijk Directeur wordt John verantwoordelijk voor de zakelijke kant van NOC*NSF en een belangrijk deel van de Interne Organisatie.

John Bierling, Zakelijk Directeur NOC*NSF per 1 september 2016: “Na ruim 10 jaar met veel plezier als Algemeen Directeur leiding te hebben gegeven aan de werkorganisatie van de Hippische Sportbond, stap ik graag over naar NOC*NSF. Ik denk dat ik daar mijn kennis, kunde en ervaring goed in kan zetten om samen met collega’s en de sportbonden de sport in Nederland naar een hoger plan te brengen. Ik kijk er naar uit om opgenomen te worden in het team van NOC*NSF Algemeen Directeur Gerard Dielessen.”

NOC*NSF kan een versterking van de zakelijke functie goed gebruiken gezien de lopende en aanstaande uitdagingen zoals de uitvoering van Sportagenda 2017+ met bijbehorende financieringsplan, de toekomstige financiering van de sport en het toekomstbestendig maken van de organisatie van de sport in Nederland. De functie gaat zeker ook betekenis hebben voor actuele sportthema’s als good governance, integriteit, controle en risicobeheersing.

Het recente rapport van de adviescommissie Europese Spelen 2019, die onderzocht heeft welke verbeteringen noodzakelijk zijn om belangrijke tak van sport overstijgende projecten te laten slagen, heeft NOC*NSF gesterkt in de opvatting dat de aanstelling van een Zakelijk Directeur noodzakelijk is. Bovendien heeft NOC*NSF gehoor willen geven aan signalen vanuit diverse sportbonden waarbij het advies werd gegeven deze functie in te vullen voordat in de najaars-AV van NOC*NSF een nieuwe penningmeester wordt benoemd.

Gerard Dielessen, Algemeen Directeur NOC*NSF: “We zijn er van overtuigd dat John Bierling met al zijn kennis, vaardigheden en ervaring een sterke aanvulling zal zijn binnen het huidige NOC*NSF-team. Ik ben dan ook erg blij dat hij volmondig ja heeft gezegd op de vraag of hij ons zou willen versterken. Ik kijk er erg naar uit om de goede samenwerking die we in het verleden toch al hadden nu te intensiveren en te verdiepen.”