Arnhem,
20
december
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

NOC*NSF laat 333 kinderen een jaar lang sporten

AMSTERDAM – NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis heeft dinsdag in de RAI in Amsterdam in de vorm van een cheque het jubileumgeschenk van NOC*NSF overhandigd aan het Jeugdsportfonds. Hiermee biedt NOC*NSF 333 kinderen de mogelijkheid een jaar lang bij een vereniging te sporten.

NOC*NSF richtte zich met haar 100-jarig jubileum op de toekomst. Het thema ‘Sport: Van voorrecht naar recht’ stond centraal. Alle giften en donaties die de sportkoepel ter gelegenheid van het jubileum kreeg, komen ten goede aan het Jeugdsportfonds Nederland.

Het Jeugdsportfonds heeft als doel sportkansen te creëren voor kinderen tot 18 jaar die niet de financiële middelen hebben om lid te worden van een sportvereniging. Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie en benodigde sportattributen. Het was voor NOC*NSF dan ook een logische keuze om het Jeugdsportfonds als goed doel voor haar jubileum te kiezen.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.