Arnhem,
06
april
2017
|
15:20
Europe/Amsterdam

NOC*NSF kijkt vooruit na Rio2016

TeamNL heeft zowel Olympisch als Paralympisch met het behalen van 19 Olympische en 62 Paralympische medailles goed gepresteerd. Met een elfde Olympische plek en zevende Paralympische plek op de medailleranglijsten is de top 10 positie in zicht. De omstandigheden in Rio waren complex van aard en leverden een stresstest op voor IOC en IPC, het lokale organisatiecomité en voor de NOC’s waaronder NOC*NSF. Het evaluatierapport dat vandaag wordt gepubliceerd brengt NOC*NSF tot de conclusie dat de uitzending naar Rio 2016 geslaagd is. Het rapport geeft een aantal belangrijke aanbevelingen voor het zetten van de volgende stap naar de Top 10.

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF:

“De Olympische en Paralympische Spelen zijn tweejaarlijks terugkerende hoogtepunten in de sportwereld. Zij laten bij uitstek zien waar Nederland in de internationale sportwereld staat. Het is mooi dat we met een elfde en zevende positie op de medailleranglijsten van Rio, weer een stap dichter bij onze Top 10 ambitie zijn gekomen. Het is nu zaak de volgende stap te zetten.”

De Olympische en Paralympische Spelen trekken veel aandacht. Zij vormen daarmee een belangrijke stimulans voor actieve betrokkenheid van het brede publiek, de politiek, media, sponsors en andere maatschappelijke partners bij de positieve bijdrage van sport aan de samenleving.

In het evaluatierapport wordt aangegeven dat de prestaties van TeamNL, zowel Olympisch als Paralympisch, door het Nederlandse publiek zeer goed zijn gewaardeerd. ‘TeamNL’ staat duidelijk op de kaart. In vergelijking met vóór Rio is de bekendheid fors toegenomen. Dat geldt ook voor de fan-beleving dankzij een effectieve combinatie van de Team NL-app, het Team NL-Twitter-account en de Team NL-website. De in Rio tot stand gebrachte verbinding tussen sportieve prestaties en de bijbehorende maatschappelijke impact ligt rechtstreeks in het verlengde van de NOC*NSF visie ‘We winnen veel met sport’.

De omstandigheden in Rio waren bijzonder. Dat gold zeker voor de plaatselijke omstandigheden voorafgaand aan de Spelen. Rio 2016 bleek een stresstest te zijn voor IOC en IPC, voor het lokale organisatiecomité en voor de deelnemende NOC’s. Voor NOC*NSF was de uitzending naar Rio 2016 een uitgelezen kans om, net als na eerdere Spelen, grondig te kijken naar onze eigen operatie. Het evaluatierapport bevat op dit gebied belangrijke aanbevelingen die NOC*NSF ter harte zal nemen bij de doorontwikkeling van de organisatie.

Het evaluatierapport en de daarbij horende bijlage vindt u in de rechterbalk onder het tabje Newsroom/downloads.