Arnhem,
31
juli
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

NOC*NSF en Lotto verlengen extra sponsorovereenkomst tot eind 2016

LONDEN - NOC*NSF en De Lotto hebben vandaag in Londen hun handtekening gezet onder een extra sponsorovereenkomst die doorloopt tot eind 2016. Deze overeenkomst is tijdens de Olympische Spelen London 2012 door André Bolhuis en Gerard Dielessen namens NOC*NSF en door Tjeerd Veenstra, directeur van De Lotto ondertekend. Deze ondertekening kan worden gezien als een intensivering van de al ruim 50 jarige samenwerking.

Voorzitter André Bolhuis van NOC*NSF is bijzonder verheugd: "De Lotto is voor ons een bijzondere Partner in Sport met een ‘status aparte’.” De sport wordt voor een belangrijk deel vanwege de kansspelwetgeving in Nederland gefinancierd uit de opbrengsten van De Lotto. Om dit maximaal te laten renderen hebben we nu afspraken gemaakt over de positionering van het merk Lotto als echte loterij voor de sport. Binnen dit partnership heeft De Lotto een speciale rol bij de jaarlijkse NOC*NSF evenementen zoals het NOS l NOC*NSF Sportgala en de Nationale Sportweek.

Bolhuis: “NOC*NSF en Lotto beginnen deze vernieuwde samenwerking graag hier in het Holland Heineken House tijdens deze Olympische Spelen. ‘Inspire a generation’ is ook ons motto.”

Rieneke van de Laar, manager Sport en Goede Doelen bij De Lotto: “De Lotto en NOC*NSF zijn al ruim 50 jaar partners. Sinds de oprichting van De Lotto door ondermeer NOC*NSF in 1961 heeft De Lotto meer dan 1,3 miljard euro aan de Nederlandse sport afgedragen. Met deze vernieuwde samenwerking, -zowel in werving als in zichtbaarheid,- zal deze belangrijke rol bij het NOC*NSF, sportbonden en sportverenigingen en alle sportfans steeds meer zichtbaar gaan worden”.

De Lotto is de tweede die tekent voor het sponsorprogramma Mission 2016 van NOC*NSF. Eerder tekende Nuon/Vattenfall al, dat zich per 1 januari 2013 eveneens Partner in Sport van NOC*NSF mag noemen.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.