Arnhem,
25
september
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

NOC*NSF en Esther Vergeer gaan samenwerken

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

RIO DE JANEIRO - Esther Vergeer gaat met NOC*NSF de Paralympische sport verder ontwikkelen. De voormalig rolstoeltennisster gaat de komende tijd met NOC*NSF om tafel om de exacte invulling van haar rol verder uit te werken.

"Ik denk dat we ons als Paralympische sport richting en in Londen heel sterk hebben kunnen neerzetten. Dat moeten we doortrekken richting Rio. En dat gaat niet alleen om de verdere professionalisering van de sporters, maar ook om de positionering van de sport zelf", licht de zevenvoudig Paralympisch kampioene toe.

Vergeer is deze week samen met chef de mission van ParalympicTeamNL André Cats en een aantal Paralympische bondscoaches voor een werkbezoek in Rio, ter voorbereiding op de Paralympische Spelen van Rio 2016. Dinsdag bracht de groep een bezoek aan het organisatiecomité Rio 2016, waar aan een van de muren levensgroot in braille (met tennisballen) een uitspraak van de Nederlandse rolstoeltennislegende hangt

In onderstaand filmpje licht Vergeer een en ander over haar nieuwe rol toe: