Arnhem,
27
april
2016
|
07:54
Europe/Amsterdam

NOC*NSF benoemt Jeroen Bijl als Chef de Mission PyeongChang 2018

Samenvatting

NOC*NSF heeft Jeroen Bijl, manager Topsport bij NOC*NSF, benoemd tot Chef de Mission van TeamNL voor de Olympische Winterspelen van PyeongChang 2018.

Jeroen Bijl, de nieuwbenoemde Chef de Mission PyeongChang 2018: “Ik zie het als een mooie taak en uitdaging om de uitzending van TeamNL naar PyongChang 2018 te mogen leiden. Tijdens mijn bezoeken aan PyeongChang heb ik kunnen zien dat de Zuid Koreanen er prachtige Spelen van zullen maken. Aan ons de plicht om voor een optimale voorbereiding en uitzending van TeamNL te zorgen. Ik heb daar veel vertrouwen in.”

Sinds de uitzending naar de Olympische Spelen van London 2012 komt de Chef de Mission van TeamNL telkens uit de vaste staf van de afdeling topsport. Op die manier bestaat de beste garantie dat het vastgestelde en lopende beleid in aanvang naar en tijdens de Spelen ook daadwerkelijk wordt geïmplementeerd.

Deze aanpak bleek in 2012 (London) en in 2014 (Sochi) zeer succesvol. Voor de Winterspelen in 2018 (Pyong Chang) wordt deze lijn met de benoeming van Jeroen Bijl, manager Topsport bij NOC*NSF, voortgezet.

Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF: “De voorbereidingen op de Olympische Winterspelen van 2018 lopen al enige tijd en zijn de afgelopen maanden sterk geïntensiveerd. Het leek ons verstandig om nu, twee jaar voor deze Spelen de Chef de Mission te benoemen. Met Jeroen Bijl hebben we, mede op advies van Technisch Directeur Maurits Hendriks gekozen voor een enthousiaste, deskundige en op vele terreinen ervaren Chef.”