Arnhem,
07
juli
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

NOC*NSF Atletencommissie weer op volle kracht!

Ajax-voetbalster Leonne Stentler, wielrenster Vera Koedooder, Paralympisch bankdrukker Patrique Dankers en roeier Joris Pijs zijn door hun collega-sporters gekozen als nieuwe vertegenwoordigers in de NOC*NSF Atletencommissie. De nieuwe leden zetten zich vanaf mei 2014 in voor de belangen van topsporters.

De ambitie van voetbalinternational Leonne Stentler is om haar gedrevenheid en topsportervaring te combineren met haar studie-ervaringen. Ze is afgestudeerd communicatiewetenschapper.

Wegwielrenster Vera Koedooder, die bij de Olympische Spelen van Londen in 2012 op de baan meedeed, staat voor heldere communicatie met en door de Nederlandse sportbonden. Extra aandacht heeft zij voor het anti-dopingbeleid en voor ondersteuning van topsporttalenten.

Patrique Dankers is actief in het Paralympisch bankdrukken. Naast zijn sportcarrière heeft hij een eigen ICT onderneming. Zijn ervaring als ondernemer wil hij aanwenden ten goede van de Atletencommissie, om zo de belangen van sporters zo goed mogelijk te kunnen vertegenwoordigen.

Joris Pijs is een ambitieuze roeier die naast het trainen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro werkt aan projecten waarin state-of-art technologieën op gebied van duurzame energie in de markt worden gezet.

De Atletencommissie schrijft na iedere Olympische en Paralympische Spelen verkiezingen uit onder de A- en B-sporters. De topsporters kiezen hun nieuwe vertegenwoordigers voor een periode van vier jaar. De Atletencommissie was bijzonder verheugd met de kandidaatstelling van een record aantal van zestien sporters. Na de eerste selectie bleven daarvan negen kandidaten over voor de verkiezing. Allen voldeden aan het criterium van actieve A- of B-sporter of hadden niet langer dan vier jaar geleden een A- of B-status gehad. Zo’n 30% van de stemgerechtigde sporters lieten hun stem gelden, wat heeft geleid tot een uitslag die close was: Stentler, Koedooder, Dankers en Pijs bleken de favoriet.

De complete samenstelling van de NOC*NSF Atletencommissie is vanaf nu:
De ambitie van voetbalinternational Leonne Stentler is om haar gedrevenheid en topsportervaring te combineren met haar studie-ervaringen. Ze is afgestudeerd communicatiewetenschapper. Wegwielrenster Vera Koedooder, die bij de Olympische Spelen van Londen in 2012 op de baan meedeed, staat voor heldere communicatie met en door de Nederlandse sportbonden. Extra aandacht heeft zij voor het anti-dopingbeleid en voor ondersteuning van topsporttalenten. Patrique Dankers is actief in het Paralympisch bankdrukken. Naast zijn sportcarrière heeft hij een eigen ICT onderneming. Zijn ervaring als ondernemer wil hij aanwenden ten goede van de Atletencommissie, om zo de belangen van sporters zo goed mogelijk te kunnen vertegenwoordigen. Joris Pijs is een ambitieuze roeier die naast het trainen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro werkt aan projecten waarin state-of-art technologieën op gebied van duurzame energie in de markt worden gezet. De Atletencommissie schrijft na iedere Olympische en Paralympische Spelen verkiezingen uit onder de A- en B-sporters. De topsporters kiezen hun nieuwe vertegenwoordigers voor een periode van vier jaar. De Atletencommissie was bijzonder verheugd met de kandidaatstelling van een record aantal van zestien sporters. Na de eerste selectie bleven daarvan negen kandidaten over voor de verkiezing. Allen voldeden aan het criterium van actieve A- of B-sporter of hadden niet langer dan vier jaar geleden een A- of B-status gehad. Zo’n 30% van de stemgerechtigde sporters lieten hun stem gelden, wat heeft geleid tot een uitslag die close was: Stentler, Koedooder, Dankers en Pijs bleken de favoriet. De complete samenstelling van de NOC*NSF Atletencommissie is vanaf nu:

Chiel Warners, voorzitter, atletiek
Jeroen Straathof, schaatsen en wielrennen
Rhian Ket, schaatsen
Tommy Mollet, taekwondo
Marrit Leenstra, volleybal en beachvolleybal
Hinkelien Schreuder, zwemmen
Lobke Berkhout, zeilen
Mieke Cabout, waterpolo
Patrique Dankers, Paralympisch bankdrukken
Vera Koedooder, wielrennen
Leonne Stentler, voetbal
Joris Pijs, roeien

Binnen NOC*NSF is de Atletencommissie het advies- en inspraakorgaan dat de algemene belangen van topsporters behartigt.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.