Arnhem,
09
augustus
2018
|
13:58
Europe/Amsterdam

NOC*NSF Algemeen Directeur Gerard Dielessen benoemd in IOC Commissie

Vier Nederlanders in IOC commissies

Samenvatting

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF is door het IOC benoemd als lid van de IOC Communicatie Commissie, zo maakte het IOC vandaag – 9 augustus – bekend bij de presentatie van de samenstelling van alle 26 IOC commissies voor 2018.
Rita van Driel, bestuurslid van het Internationaal Paralympisch Comité en medewerker NOC*NSF, blijft lid van de Coördinatiecommissie voor de Winterspelen van Beijing 2022 en is daarnaast benoemd in de commissie Vrouwen in de Sport. Marijke Fleuren, voorzitter van de Europese Hockey Federatie, maakt al enige tijd deel uit van deze laatste commissie en zal dat ook in 2018 doen.
Geert Corstens, voormalig president van de Hoge Raad der Nederlanden blijft ook in 2018 lid van de Ethische Commissie van het IOC.
Het IOC vergroot dit jaar de deelname van vrouwen en het aantal leden vanuit Afrika en Oceanië in de IOC commissies.

Gerard Dielessen, Algemeen Directeur NOC*NSF en lid van de IOC commissie Communicatie over zijn benoeming: “Ik ben blij met mijn benoeming in deze belangrijke commissie. Het IOC geeft daarmee aan dat zij onze inbreng en deskundigheid op het thema communicatie graag gebruikt voor de verdere ontwikkeling van de communicatiestrategie van het IOC om daarmee het positieve maatschappelijk effect van sport verder te versterken. Mijn deelname in deze commissie brengt ons bovendien in doorlopend contact met IOC-leden en internationale experts op het gebied van communicatie en vooral digitale media. Ik vind het belangrijk te constateren dat nu 4 Nederlanders lid zijn van commissies van het IOC.”

Het Arubaanse IOC-lid Nicole Hoevertsz neemt dit jaar plaats in 5 IOC commissies: Audit commissie, Coördinatie commissie Tokyo 2020, Coördinatie commissie Parijs 2024 en de commissie voor Olympic Solidarity.

Vermeldenswaard is het voortgezet lidmaatschap van Margaret Sikkens Ahlquist van de IOC commissie voor Active Society. De Zweedse Mw. Sikkens woont al geruime tijd in Nederland en zij is onder meer lid van Executive Board van de Internationale Gymnastiek Federatie.

Voor verdere informatie over de samenstelling van de IOC commissie, zie: https://www.olympic.org/news/ioc-commissions-move-towards-gender-equality-with-new-compositions-announced