Arnhem,
01
april
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

Nieuwsupdate Nationale Topsportpolis

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

Zoals jullie wellicht gemerkt hebben is op 1 januari de Nationale Topsportpolis in werking gegaan. Zo’n 425 sporters hebben inmiddels de overstap gemaakt naar deze nieuwe polis. Voor de A-, B- en HP-sporters van topsportprogramma’s uit groep 1 t/m 3 betekent dit dat er een kwalitatief hoge verzekering is tegen een aantrekkelijke prijs. Met de invoering van deze polis is het oude voucher systeem verleden tijd.

Het declareren van zorg gaat nu direct van de zorgaanbieder naar Zilveren Kruis Achmea en dit zorgt dus voor aanzienlijk minder administratie voor de sporter. De Topsportpolis biedt een basisverzekering met zeer uitgebreide aanvullende verzekering. Deze bevat onder andere onbeperkte fysiotherapie en manuele therapie, twee keer per jaar een consult bij een diëtist en twee keer per jaar een consult bij een sportpsycholoog. Verder heb je elke twee jaar recht op één uitgebreide medische topsportkeuring en op één topsportanalyse. Let op, je bent zelf verantwoordelijk om bij te houden waar je wanneer recht op hebt. Communiceer dit dus vooraf met de sportmedische instelling. Mocht je per ongeluk binnen deze periode twee keer een uitgebreide topsportkeuring ondergaan, dan zullen de meerkosten door Zilveren Kruis Achmea aan jou doorberekend moeten worden.

Bij het overstappen naar een nieuw systeem gaan er helaas ook altijd een aantal administratieve zaken mis. Zo heeft een aantal sporters niet direct de juiste polis toegewezen gekregen of zijn bijvoorbeeld familieleden onterecht aan de Topsportpolis toegevoegd. De afgelopen weken is Zilveren Kruis Achmea druk bezig geweest om deze laatste foutjes te herstellen. We hopen dat inmiddels alle problemen verholpen zijn.

Voor de meest gestelde vragen over het Topsportpolis kan je terecht op www.nocnsf.nl/medisch/topsportpolis/faq Op deze pagina staat ook aangegeven welke alternatieve ziektekostenverzekering wij adviseren voor topsporters die niet in aanmerking komen voor de Topsportpolis. Mocht je eventueel nog andere vragen hebben dan kan je altijd contact met ons opnemen via topsportmedisch@nocnsf.nl.