Arnhem,
07
juli
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

Netwerkbijeenkomst TeamNL Alumni

Onlangs is TeamNL Alumni opgericht, een groep voor (ex-)topsporters. Op 10 juni vond de eerste netwerkbijeenkomst plaats tijdens het WK Hockey in Den Haag. Wilt u meer lezen over deze bijeenkomst en TeamNL Alumni.

Onlangs is TeamNL Alumni opgericht. Merel Mooren, projectleider van TeamNL Alumni, vertelt wat TeamNL Alumni inhoudt: “TeamNL Alumni is een groep waar ex-topsporters zich bij aan kunnen sluiten zodat zij met NOC*NSF in contact kunnen blijven en er gebruik kan worden gemaakt van elkaars expertise en diensten”. Merel vervolgt: “Op dinsdag 10 juni kwamen ruim 160 van deze (ex-) topsporters tijdens het WK hockey in Den Haag bij elkaar voor de allereerste netwerkbijeenkomst. Een mooie opkomst waar we trots op zijn!” De bijeenkomst werd georganiseerd in samenwerking met de Batavieren, de alumnivereniging voor de heren hockeyers.

Na een inhoudelijk deel over de voordelen van een alumnivereniging, was er onder het genot van een Oosters buffet gelegenheid om te netwerken, nieuwe mensen te leren kennen en oude vriendschappen op te halen.

Randstad maakte als partner van TeamNL Alumni bekend dat de diensten van ‘Goud op de Werkvloer’ vanaf nu voor alle leden van TeamNL Alumni beschikbaar zijn. Dit houdt in dat zij bij ‘Goud op de Werkvloer’ terecht kunnen voor loopbaanadvies, carrière coaching, sollicitatie begeleiding en een ‘Duurzame Inzetbaarheid Scan’. Tijdens de bijeenkomst hebben 75 sporters een vragenlijst ingevuld. Ongeveer de helft van deze mensen heeft aangegeven gebruik te willen maken van bovenstaande diensten van Randstad . Deze mensen zijn allemaal persoonlijk benaderd in de dagen na de bijeenkomst.

Het netwerken werd voortgezet tijdens de wedstrijd Nederland-Nieuw Zeeland. Het was inspirerend om te zien hoe de aanwezige hockey ex-internationals zich mengden in de groep en uitleg gaven over het spel. De avond werd afgesloten in de World Cup Lounge waar tot laat in de avond genoten werd van elkaars gezelschap en een drankje.

Ruim 30 sporters van bonden zonder alumni groep, hebben aangegeven zelf een bijdrage te willen leveren aan het opstarten hiervan. De zwemmers zijn met hulp van de Batavieren concreet bezig met het opstarten van hun eigen alumnigroep, de ‘Nautoiren’. Er lijkt dus voldoende enthousiasme en draagvlak om dit project de komende tijd verder uit te gaan werken. “TeamNL Alumni en de Batavieren ondersteunen graag als er in andere sporten alumnigroepen opgericht worden”, sluit Merel af.

Voor meer informatie kun je terecht bij Merel Mooren: merel.mooren@nocnsf.nl.

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.