Arnhem,
18
juli
2016
|
14:13
Europe/Amsterdam

Neptunus supplier van Olympic Experience Den Haag

 

De Olympic Experience Den Haag is met Neptunus een samenwerking aangegaan. Het Limburgse bedrijf verzorgt voor het evenement diverse tenten en tijdelijke accommodaties. Neptunus is ook Official Supplier van NOC*NSF.

De Olympic Experience is de officiële thuisbasis van TeamNL. Tijdens de Olympische Spelen verandert het strand van Den Haag van 6 tot en met 21 augustus in een Olympisch Rio waar sportfans in een ultieme omgeving kunnen sporten, sport kunnen bekijken en beleven. Het is de officiële thuisbasis van TeamNL. Bezoekers kunnen er op levensgrote schermen live wedstrijden kijken en TeamNL aanmoedigen. Samen met maar liefst 30 sportbonden worden er op het terrein van 40.000 m2 activiteiten georganiseerd waar jong en oud zelf uiteenlopende sporten kunnen beoefenen. Winnaars van Olympische medailles bij vorige Spelen komen langs en elke dag is er volop entertainment met onder andere liveoptredens van Nederlandse topartiesten.

Het is niet de eerste keer dat accommodatieleverancier Neptunus bouwt voor een Olympische Spelen. Voor de Zomerspelen in Londen bouwde het bedrijf meerdere Hospitality Units (waaronder de unit van het organiserend comité LOCOG), extra trainingsruimten voor NOC*NSF, grote restaurants, een basketbalhal en de London 2012 Official Megastore.

Dorrie Eilers, directeur van Neptunus: “Sport verbindt. Als Official Supplier van NOC*NSF voelen we ons nauw betrokken bij TeamNL. Het is fantastisch dat wij als relatief klein land zoveel topatleten in verschillende disciplines onderbrengen, die in augustus voor de olympische medailles gaan strijden. We zijn dan ook trots dat we bij kunnen dragen aan de Olympic Experience als thuisevent van TeamNL én clubhuis van Nederland.”

Neptunus bouwt er onder andere een VIP ruimte van 800 m2 en verschillende paviljoens en terrasvloerdelen die worden ingezet voor catering en standruimten. De bouw van de additionele faciliteiten voor het evenement zal in minder dan twee weken afgerond zijn. Daarna wordt het hele Olympic Experience-park in gereedheid gebracht voor de opening op 6 augustus. Het event duurt tot en met 21 augustus.

Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF: “Neptunus is zowel nationaal als internationaal dé specialist in het ontwikkelen en verhuren van tenten en tijdelijke accommodaties, onder andere bij sportevenementen. In de loop der jaren hebben we met Neptunus een uitstekende relatie opgebouwd. We zijn dan ook erg blij om de samenwerking uit te breiden en ook tijdens de Olympic Experience gebruik te kunnen maken van hun kennis en ervaring.”