Arnhem,
11
mei
2021
|
12:22
Europe/Amsterdam

Nederlandse sport blij met 45,2 miljoen van Nederlandse Loterij

De Nederlandse Loterij heeft bekend gemaakt in 2020 in totaal 168,5 miljoen euro aan afdrachten uitgekeerd te hebben. € 106,1 miljoen aan de Nederlandse Staat, € 17,2 miljoen aan 18 verschillende goede doelen en € 45,2 miljoen aan de Nederlandse sport. NOC*NSF is blij met deze bijdrage die zowel voor de topsport als voor de sport in de volle breedte wordt ingezet.

Jaarlijks gaat er rond 45 miljoen euro vanuit Nederlandse Loterij naar de Nederlandse sport. Iedereen in de sport heeft daar wat aan. Hiermee worden contributies lager gehouden, kunnen competities worden georganiseerd en kan de sport via innovaties mee met maatschappelijke ontwikkelingen zoals de digitalisering. Ook de gehandicaptensport en de topsport profiteren van deze bijdrage.

Anneke van Zanen-Nieberg, voorzitter NOC*NSF: 
“Wij zijn verheugd met de afdracht die de Nederlandse Loterij Organisatie in 2020 aan de sport heeft kunnen doen. Ze hebben in een uitdagend jaar een sublieme prestatie geleverd ten behoeve van de sport en goede doelen. 
Ook in 2020 heeft de Nederlandse Loterij met deze afdracht het weer mogelijk gemaakt dat vooral veel jeugdsport in Nederland doorgang heeft kunnen vinden. Door deze afdracht is het ook gelukt om de voor het sportaanbod in Nederland verantwoordelijke organisaties deze moeilijke tijd te laten overleven. Wij staan nu allemaal klaar om met sport Nederland zo snel mogelijk weer vitaal en weerbaar te maken. De samenwerking met de Gezondheidsfondsen is hier al een sprekend voorbeeld van. Er valt veel te winnen met sport. Ik wil de directie en de medewerkers van de Nederlandse Loterij Organisatie dan ook erg bedanken voor haar inzet. En vooral dank ik allen in Nederland die aan Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten of de Toto hiermee een bijdrage aan de sport hebben gedaan. Blijf dat doen, je steunt de sport daar erg mee. Zeker nu!”