Arnhem,
15
oktober
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Nederlandse bijdrage voor Agitos Foundation

ARNHEM - NOC*NSF en haar Partners in Sport hebben € 20.000 gedoneerd aan de recent opgerichte Agitos Foundation van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC). André Cats, de chef de mission van Paralympic Team Netherlands, heeft onlangs een symbolische cheque voor dat bedrag overhandigd aan Sir Philip Craven, de voorzitter van het IPC.

Van de wereldbevolking heeft vijftien procent van de mensen een handicap en dat aantal neemt nog steeds toe door oorlogen, natuurrampen, chronische ziekten en ontoereikende medische zorg. Tachtig procent van alle mensen met een beperking leeft in ontwikkelingslanden en van de kinderen in deze groep heeft slechts twee tot drie procent toegang tot scholing. Ook in andere landen hebben mensen met een handicap echter nog vaak een achterstand. Zo zijn ze bijvoorbeeld vaker werkloos omdat werknemers denken dat ze niet geschikt zijn voor werk.

Het IPC heeft de Agitos Foundation opgericht om de ontwikkeling en educatie van mensen met een handicap te verbeteren door middel van sport en beweging. Wereldwijd worden stimuleringsprojecten ondersteund, met als uiteindelijk doel de volledige integratie van gehandicapte mensen in de samenleving.

NOC*NSF en haar Partners in Sport vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de internationale ontwikkeling van de gehandicapten- en Paralympische sport. In 1952 was Nederland het eerste land dat de Stoke Mandeville Games een internationaal karakter gaf. Toen deed een aantal Nederlandse handboogschutters mee aan het tot dan toe Britse evenement. Nu, zestig jaar later, wil Nederland opnieuw een positief voorbeeld stellen, in de hoop dat ook andere landen de verdere mondialisering van de gehandicapten- en Paralympische sport zullen steunen.

Voor meer informatie: http://www.paralympic.org/AgitosFoundation
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.