Arnhem,
31
maart
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

Nederlanders zeer trots op prestaties van Olympic TeamNL in Sochi

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

ARNHEM - De prestaties van de Nederlandse sporters tijdens de Olympische Spelen in Sochi maken de Nederlanders trots. Dat is de uitkomst van een onderzoek van NOC*NSF, dat door onderzoeksbureau GfK is uitgevoerd.

Maar liefst 61 procent van de Nederlanders geeft een rapportcijfer 9 of 10 voor de prestaties van de Nederlandse sporters (Olympic TeamNL) bij de Olympische Winterspelen in Sochi. Meer dan een kwart (27 procent) geeft zelfs een rapportcijfer 10. Gemiddeld geeft Nederland voor de prestaties een 8,8.

Van de Nederlandse bevolking van 5 t/m 80 jaar geeft een derde aan zich door de prestaties van Olympic TeamNL in Sochi geïnspireerd te voelen om meer te gaan sporten. Bij jongeren gaat het zelfs om ruim 40 procent.

80 procent van de Nederlanders is trots op de prestaties van de Nederlandse sporters tijdens de Olympische Spelen in Sochi. 76 procent vindt dat de prestaties van de Nederlandse sporters bijdragen aan een positief beeld over Nederland. En 65 procent vindt dat de prestaties van Olympic TeamNL bijdragen aan het gevoel van saamhorigheid in Nederland.

NOC*NSF-directeur Gerard Dielessen: “De uitkomsten van het onderzoek laten zien dat onze Olympische en Paralympische helden een aanzienlijk deel van de Nederlandse samenleving inspireren. Ze maken ons trots en dragen bij aan onze nationale identiteit. Ook dat winnen we met sport. Het bewijst daarnaast dat topsport en sport voor iedereen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Zo laat de NOC*NSF Sportdeelname Index in februari 2014 een recordhoogte van 138 punten zien.”

Zie ook:
- Onderzoek waardering prestaties Olympic TeamNL Sochi (PDF-bestand)