Arnhem,
14
mei
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

Nationale Sportweek 2014 trekt een miljoen deelnemers

ARNHEM - De elfde Nationale Sportweek van NOC*NSF en De Lotto heeft een recordaantal deelnemers getrokken en is daarmee de grootste Sportweek tot nu toe. In totaal organiseerden 208 gemeenten een lokale Sportweek en werkten 32 sportbonden mee aan de Nationale Sportweek. Meer dan een miljoen mensen hebben in de week van 19 t/m 26 april aan de ruim 9.000 lokaal aangeboden activiteiten meegedaan. Het landelijk thema ‘Ik neem je mee’ bleek erg succesvol. Vele sporters hebben in deze week vrienden en bekenden als sportmaatje meegenomen naar hun sportvereniging.

Erik Lenselink, manager Sportontwikkeling bij NOC*NSF: “Ook deze Nationale Sportweek was een groot succes. Weer meer gemeenten en een groot aantal sportbonden hebben zoveel aantrekkelijke sportactiviteiten georganiseerd, dat we dit jaar een miljoen deelnemers hebben kunnen bereiken. Dat is geweldig omdat wij zoveel mogelijk Nederlanders willen laten ervaren dat er veel te winnen valt met sport!”

‘Ik neem je mee’
Het landelijke thema van deze elfde Nationale Sportweek, ‘Ik neem je mee’, is door veel gemeenten en sportaanbieders ingezet om iedereen te laten ervaren dat zelf sporten leuk en gezond is. Het thema werd vaak ingezet om de aangeboden sportactiviteiten vorm te geven. Duidelijk is geworden dat vriendschap veel sporters inspireerde om iemand uit hun familie- en of vriendenkring mee te nemen om te gaan sporten tijdens de Nationale Sportweek.

Lenselink: “Het succes van het thema ‘Ik neem je mee’ laat zien dat we in tienduizenden sporters echte ambassadeurs van de sport hebben gevonden, die het gelukt is om iemand uit hun omgeving die niet of nauwelijks sport (weer) mee te krijgen. Het is nu aan de sportverenigingen en andere sportaanbieders om deze mensen enthousiast te houden.”

De cijfers van de Nationale Sportweek 2014
Dit jaar organiseerden 208 gemeenten een eigen lokale Nationale Sportweek tegen 186 in 2013. Het totaal aantal georganiseerde sportactiviteiten groeide van 7.000 naar ruim 9.000 en het aantal deelnemers van 870.000 naar ruim 1 miljoen. In deze cijfers zijn de Koningsspelen die voor de tweede keer tijdens de Nationale Sportweek werden gehouden, niet meegenomen.

Vrijwel overal bleek het sportaanbod in de buurt te zijn van de sporters en een grote variëteit aan activiteiten te bevatten: van een aangepaste sportdag voor gehandicapten in Uithoorn tot een rollatorrace voor ouderen op de atletiekbaan in Nijkerk. De Nationale Sportweek 2014 werd landelijk op 18 april afgetrapt in Roermond en duurde tot en met 26 april.

Meer informatie over deze elfde Nationale Sportweek, onder andere over het lokale aanbod van de deelnemende gemeenten, is hier te vinden.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.