Arnhem,
27
april
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Nationale Sport Week afgesloten op Texel

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

DEN BURG (NSW) - Met een spetterende finale op het eiland Texel is vanmiddag de Nationale Sport Week afgesloten. Met 38 sportbonden, 186 gemeenten en 870.000 deelnemers was de tiende editie een groot succes.

Het parkeerterrein voor het gemeentehuis in Den Burg en de naastgelegen sportaccommodaties vormden zaterdagmiddag één groot sportplein, waar het publiek kon deelnemen en kijken naar een groot aantal sportieve activiteiten en demonstraties van Texelse sportverenigingen.

Het weer zat mee, dus de buitenactiviteiten werden volop bezocht. Bezoekers konden kennismaken met bekende sporten als klimmen, tennissen, roeien en fietsen. Maar ook de wat minder bekende sporten zoals handboogschieten, kolf, muurkaatsen, schieten en frisbee kregen enthousiast aandacht.

Hoewel de zon scheen, was het slechts een graad of 12. Dat weerhield de waterliefhebbers er niet van om in de ochtend het buitenzwembad in te gaan. Aan ambassadrice Mieke Cabout de eer het nieuwe watersportseizoen te openen van het buitenbad. Mieke Cabout gaf aan twaalf Texelse die hards een waterpoloclinic en zij waren daarmee officieel de eersten die het zwembad dit jaar gebruikten. Daarna kon er in het zwembad nog gesurft worden en gesnorkeld

Op een groot podium was een mix te zien van sport en entertainment. Een afwisselend programma met bekende topsporters en ambassadeurs zoals Dorian van Rijsselberghe (Olympisch kampioen zeilen, R:SX) en de NSW-ambassadeurs Monique Kalkman, Innocent en Joris Putman. Maar ook artiesten als Loïs Lane en Brainpower en spectaculaire acts van Lloyd Marengo en BBE-Crew.

Foto: NSW-ambassadeurs Innocent, Joris Putman, Brainpower, Monique Kalkmanen Elsemieke Havenga. bestuurslid NOC*NSF Jeroen Straathof, Olympisch kampioen R:SX zeilen Dorian van Rijsselberghe en sportwethouder Henny Huisman van Texel.