Arnhem,
08
augustus
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mulder, Bouwmeester en Zonderland gehuldigd

LONDEN - Met maar liefst drie huldingen was het dinsdagavond een groot Oranjefeest in het uitverkochte Holland Heineken House. De sportieve successen van eerder op de dag kregen een hoogtepunt op het sfeervolle podium van de Medal Ceremony Hall.

Onder luid gejuich van zesduizend sportfans werden drie Olympiërs op het podium welkom geheten door presentator Humberto Tan. Bronzen medaillewinnaar baanwielrennen Teun Mulder werd gehuldigd door oud-volleyballer Peter Blangé (zilver op de Spelen van Barcelona 1992, goud op de Spelen van Atlanta 1996). De eer was aan oud-bokser Arnold Vanderlyde (brons op de Spelen van Los Angeles 1984, Seoel 1988 en Barcelona 1992) om zeilster Marit Bouwmeester te feliciteren met haar zilveren plak. De reeks huldigingen werd groots afgesloten met het historische goud van turner Epke Zonderland. Zonderland werd gelauwerd door niemand minder dan oud-schaatsster Yvonne van Gennip (winnaar van drie gouden medailles op de Spelen van Calgary 1988).

Gedurende de Olympische Spelen London 2012 zijn negentien Nederlandse Olympisch medaillewinnaars in Londen gast van NOC*NSF en Olympisch Vuur. NOC*NSF wil de helden uit het verleden graag koppelen aan het heden en vindt het belangrijk om deze groep oud-topsporters bij elkaar te brengen in een omgeving die zij goed kennen.

En uiteraard is het mooi om deze Olympiërs waar Nederland jaren terug zo van heeft genoten, nogmaals te eren en hen te blijven betrekken bij de Nederlandse topsport. Deze Olympische medaillewinnaars hebben als onderdeel van ‘Team Olympic Medalists’ een actieve rol bij de activiteiten van NOC*NSF en Olympisch Vuur, met name in het Holland Heineken House.

Naast de groep Olympische medaillewinnaars is er nog een groot aantal andere Olympische deelnemers in Londen aanwezig. Vele van hen zullen ook bij activiteiten van NOC*NSF betrokken worden.

Bekijk foto's van de huldiging van Teun Mulder, Marit Bouwmeester en Epke Zonderland:

>> Lees meer over de Spelen op www.nocnsf.nl/london2012
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.