Arnhem,
30
augustus
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mondiale zeiltitel voor WK-debutant Guus Bijlard

KINSALE - De Nederlandse zeiler Guus Bijlard heeft op de paralympische wereldkampioenschappen in het Ierse Kinsale voor een daverende verrassing gezorgd. De WK-debutant heeft de wereldtitel veroverd in de 2.4mR-klasse. Hij liet alle ervaren concurrenten achter zich.

Al vanaf de eerste dag stond Bijlard (20 jaar) aan de leiding in het klassement. Door een paar mindere races moest hij die koppositie even afstaan, maar op de slotdag stelde hij orde op zaken. Bijlard werd op het podium geflankeerd door oud-Paralympisch kampioenen Heiko Kröger (Duitsland) en Damien Seguin (Frankrijk).

Ook liet de jonge Nederlander zijn teamgenoot Barend Kol (vijfde plaats) achter zich. Voor Bijlard was het zijn eerste optreden op het mondiale podium. "Nooit gedacht dat ik er op een WK zo goed voor zou staan", liet hij tijdens het toernooi al weten. "Ik heb gewoon gezeild voor wat ik waard ben."
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.