Arnhem,
11
november
2014
|
17:34
Europe/Amsterdam

Minister Schippers reikt sport de helpende hand

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF
Minister Edith Schippers helpt de sport hiermee enorm om door het lastige jaar 2015 heen te komen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat door het samengaan van De Lotto en de Staatsloterij de inkomsten voor de sport in de toekomst weer zullen stijgen. We hebben de afgelopen jaren binnen de sport zelf, door stevig te bezuinigen en door onze reserves in te zetten, de uitvoering van de Sportagenda veilig kunnen stellen. Voor 2015 zou zonder de hulp van Schippers echter een groot probleem zijn ontstaan. We stellen het besluit van de minister om de sport door dit moeilijke jaar heen te helpen dan ook zeer op prijs.
Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF

Edith Schippers verleent de sport voor 2015 een overbruggingssubsidie van 4 miljoen Euro

Minister Edith Schippers (VWS) heeft vandaag de Tweede Kamer laten weten dat zij besloten heeft voor 2015 een overbruggingssubsidie te verlenen aan NOC*NSF om de verminderde afdracht van De Lotto aan NOC*NSF te compenseren. De Lotto en de Staatsloterij onderzoeken mogelijkheden tot samenwerking om de afdrachten aan de sport in de toekomst te vergroten. Vooruitlopend op de financiële uitkomsten van deze samenwerking heeft minister Schippers besloten een overbruggingssubsidie voor het jaar 2015 te verlenen aan NOC*NSF van 4 miljoen.

Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF: “Minister Edith Schippers helpt de sport hiermee enorm om door het lastige jaar 2015 heen te komen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat door het samengaan van De Lotto en de Staatsloterij de inkomsten voor de sport in de toekomst weer zullen stijgen. We hebben de afgelopen jaren binnen de sport zelf, door stevig te bezuinigen en door onze reserves in te zetten, de uitvoering van de Sportagenda veilig kunnen stellen. Voor 2015 zou zonder de hulp van Schippers echter wel een groot probleem zijn ontstaan. We stellen het besluit van de minister om de sport door dit moeilijke jaar heen te helpen dan ook zeer op prijs.”

Met deze subsidie maakt VWS de uitvoering van het meerjarige topsportprogramma “Road to Rio” van de sportsector verder mogelijk. Tevens faciliteert VWS hiermee de noodzakelijke transitie van de sport(organisaties). De subsidie levert ook mogelijkheden voor topsportontwikkeling binnen de sporten die momenteel niet binnen de topsport-focus (Top 10 Ambitie) vallen.