Arnhem,
28
januari
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Minister Schippers ontvangt actieplan tegen belemmeringen Sport in de Buurt

ARNHEM - Minister Edith Schippers heeft zaterdag tijdens het Nationaal Hockeycongres in Utrecht het actieplan om de belemmeringen voor het programma Sport in de Buurt uit de weg te ruimen, in ontvangst genomen.
In het weekend hebben veel kinderen plezier bij sportaccommodaties, maar als ze op de buitenschoolse opvang zijn, mogen ze er ineens door strengere regelgeving niet komen. Naar het schoolplein dan? Ook geen optie: in veel gevallen zit daar een hek omheen, in verband met de angst voor claims bij valpartijen. Ook zijn er minder buurtsportcoaches die hen op weg zouden kunnen helpen naar andere sport- en beweegmogelijkheden, omdat 21 procent van het budget ‘weglekt’ naar belastingafdracht.

Dat zijn een aantal concrete belemmeringen die een Taskforce onder leiding van Onno Hoes - burgemeester van Maastricht - heeft ontdekt, na een opdracht van minister Schippers vorig jaar. De Taskforce roept betrokken partijen op belemmeringen weg te nemen, door goede en slimme afspraken te maken.

Bekijk hier een filmpje over de elf actiepunten van de Taskforce Belemmeringen:Het complete actieprogramma van de Taskforce is te vinden op: www.nisb.nl/11actiepunten
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.