Arnhem,
06
juli
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Medailles EYOF gepresenteerd

UTRECHT (UTRECHT2013.COM) - Vrijdag 5 juli zijn in stadion Galgenwaard in Utrecht de medailles gepresenteerd voor het European Youth Olympic Festival (EYOF) Utrecht 2013. Olympisch kampioen en toernooidirecteur Pieter van den Hoogenband kreeg de eerste medailles overhandigd door burgemeester van Utrecht Aleid Wolfsen en directeur van Solidaridad Nico Roozen.

Bijzondere aandacht was er voor de gouden medaille van het EYOF Utrecht 2013. Deze is voor het eerst in de Olympische geschiedenis voorzien is van ‘goed goud’, waarmee de medaille een zichtbaar duurzaam karakter heeft. Deze primeur is tot stand gekomen door een samenwerking tussen EYOF Utrecht 2013, de gemeente Utrecht en ontwikkelingshulporganisatie Solidaridad en heeft als doel aandacht te vragen voor duurzame goudwinning. “Wij staan voor eerlijk winnen,” zei Pieter van den Hoogenband.

Met de presentatie van deze medaille lanceert Solidaridad de campagne ‘Op weg naar Goed Goud’ in de sportwereld. Samen met Pieter van den Hoogenband als ambassadeur zet Solidaridad zich in voor eerlijke en duurzame goudwinning en eerlijke medailles tijdens de Olympische spelen in Rio de Janeiro 2016. Het EYOF Utrecht 2013 is het eerste Olympische evenement dat ‘goed goud’ in haar medailles heeft verwerkt.

690 medailles
Op zondag 14 juli wordt het EYOF Utrecht 2013 geopend. Tijdens de vijf dagen strijden 2.300 jonge topsporters om het goud in negen Olympische sporten. Er zijn in totaal 690 medailles te winnen tijdens het EYOF Utrecht 2013, waarvan 225 gouden.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.