Arnhem,
11
maart
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

Materiaalpech voor Jochemsen op supercombinatie

SOCHI – Voor alpineskiester Anna Jochemsen zat de supercombinatie er al na vijf poortjes op. Een ski die los klikte, maakte een einde aan de medailleaspiraties van de Nederlandse op dit onderdeel.

Door regen en mist werd de wedstrijd uren uitgesteld. “Wachten is voor iedereen vervelend, in de regen staan ook”, zei Jochemsen na afloop. “Het lukt me altijd goed om kort voor de race op die race te focussen en dat was nu ook het geval. Dat we nu eerste de slalom skiën en niet de Super G, maakt niet uit. Ik heb het nooit eerder meegemaakt, maar zodra je dat hoort, ga je je daarop voorbereiden.”

Al snel na de start, tussen het vijfde en zesde poortje, krijgt Jochemsen te kampen met materiaalpech. “Mijn ski klikte uit, ik weet niet waarom. Ik ben vooral ook nog heel erg verbaasd. Natuurlijk is de piste heel onregelmatig, maar hij had niet uit hoeven klikken. Ik moet echt de beelden terugzien om te weten wat er precies gebeurd is.”

Doordat ze de finish niet heeft gehaald, zal Jochemsen ook niet starten op het tweede onderdeel van de supercombinatie, de Super G.

Bekijk de video met de reactie van Anna Jochemsen:
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.