Arnhem,
11
februari
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mascotte EYOF Utrecht 2013 heet Youthie

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

UTRECHT - De mascotte van het European Youth Olympic Festival 2013 heeft een naam: ‘Youthie’. Deze naam is gekozen uit honderden inzendingen die de afgelopen weken vanuit heel Europa zijn ingestuurd. De winnende naam is bedacht door de Utrechtse student Yassine Beqqali (23), presentator bij RTV Utrecht en fanatiek sporter.

De mascotte van EYOF Utrecht 2013 werd 2 januari gepresenteerd. Direct daarna is via social media en kaarten een naamgeefwedstrijd gestart. Uit honderden inzendingen is een shortlist samengesteld waarop de fans van EYOF Utrecht 2013 de afgelopen week hebben gestemd. Youthie stak er met kop en schouders bovenuit en kreeg de meeste stemmen. De naam Youthie is internationaal, legt de nadruk op het de jeugd en ligt makkelijk in het gehoor. Winnaar Yassine Beqqali is trots dat hij heeft gewonnen: “Ik wilde het niet te ingewikkeld maken. Het sportevenement is voor jongeren (Youth), vandaar dat de naam in me op kwam.”

Tijdens het EYOF Utrecht 2013 is Youthie veel te zien. Maar ook in de aanloop naar het festival duikt hij regelmatig op, zowel in levende lijve als digitaal. Youthie heeft een eigen Facebook-pagina: Youthie - EYOF Utrecht 2013 Mascot. Youthie is ontworpen door studente van de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) Mariejem Tordjo en verbeeldt de ‘High Five’. High Five straalt sportiviteit en vriendschap uit. De High Five is tevens de verbindende factor tussen alle activiteiten voor en tijdens het EYOF Utrecht 2013. De mascotte ziet er daarom uit als een vriendelijke, sportieve en vrolijke hand die door zijn enthousiasme een inspiratiebron is voor jong talent uit heel Europa.