Arnhem,
13
mei
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Marlou van Rhijn loopt wereldrecord

EMMELOORD - Paralympisch atlete Marlou van Rhijn heeft bij haar internationale debuut op de 400 meter een wereldrecord gelopen. De Blade Babe liep zondag tijdens de Open NK in Emmeloord een tijd van één minuut en vier seconden.

"Het is gaaf, zeker als je bedenkt dat het de eerste wedstrijd betrof na de Spelen van september vorig jaar", reageerde de atlete in De Telegraaf. "De hele winter is gebruikt om te trainen enals je dan meteen zo'n race neerzet, is dat mooi om mee te beginnen. Maar ik voel dat het harder kan."

Van Rhijn won vorig jaar op de Paralympische Spelen in Londen goud op de 200 meter en zilver op de 100 meter. Dit jaar loopt ze ook de 400 meter en is de focus gericht op de wereldkampioenschappen, eind juli in Lyon.

Ronald Hertog vestigde in Emmeloord een Nederlands record op de 100 meter sprint (11,97 seconden) en het verspringen. Vanwege een schouderblessure kwam hij niet in actie bij het speerwerpen, het onderdeel waarop hij vorig jaar in Londen brons won.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.