Arnhem,
04
september
2016
|
19:21
Europe/Amsterdam

Marlou van Rhijn draagt Nederlandse vlag tijdens openingsceremonie Paralympische Spelen

Samenvatting

Atlete Marlou van Rhijn draagt woensdag 7 september de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Paralympische Spelen. Dat maakte chef de mission van Paralympic TeamNL André Cats vandaag 4 september 2016 bekend.

“Een hele eer”, aldus Van Rhijn, die in Rio haar Paralympische titel verdedigt op de 200 meter (T44) en ook van start gaat op de 100 meter, het onderdeel waarop ze tijdens de Spelen in Londen zilver won. “Ik ben er echt trots op dat dit mag doen. Ik had wel gehoopt dat ik op de ‘short list’ zou staan, maar er niet meteen op gerekend dat ik het zou worden. Er zitten namelijk zóveel goede sporters in dit team. Bij de teampresentatie in Scheveningen zag ik André met de vlag zwaaien en dacht ik al: nu gaan we écht. Heel gaaf dat ik dat nu bij de opening mag doen.’’

André Cats: “Marlou heeft zich ontwikkeld tot het nationale en internationale boegbeeld van de Paralympische sport in Nederland. Marlou is honderd procent topsport, maakt voortdurend keuzes om haar prestaties te verbeteren en legt de focus altijd op de sport, in plaats van op de handicap. Daarnaast enthousiasmeert ze anderen en met name kinderen om ook te gaan sporten.”

De openingsceremonie begint woensdag 7 september om 22.30 uur (Nederlandse tijd) en is live te zien op NPO2.