Arnhem,
28
april
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Marc Evers zwemt wereldrecord op 200 meter wisselslag

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

SHEFFIELD - Marc Evers (klasse S14), winnaar van goud en brons op de Paralympische Spelen London 2012, heeft op de Britse Open internationale zwemkampioenschappen een wereldrecord op de 200 meter wisselslag gezwommen.

Evers verbeterde in Sheffield het wereldrecord met bijna twee seconden, van 2.15,11 naar 2.13,19. Tijdens London 2012 won hij ook al goud op dit onderdeel. Eerder dit toernooi zwom Marlou van der Kulk al een wereldrecord op de 100 meter rugslag: 1.07,43.

>> Lees meer op de site van de KNZB
>> Lees ook 'Wereldrecord voor Marlou van der Kulk'
>> Lees meer Paralympisch nieuwas op www.paralympisch.nl