Arnhem,
09
september
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Maikel Scheffers wint herendubbel US Open

NEW YORK - Rolstoeltennisser Maikel Scheffers heeft in New York samen met de Fransman Michael Jeremiasz het herendubbel gewonnen op de US Open. Het Nederlands/Franse duo was in de finale met 6-0, 4-6, 6-3 te sterk voor Gustavo Fernandez (Argentinië) en de Belg Joachim Gerard.

Scheffers en Jeremiasz haalden op het tennispark van Flushing Meadows de eerste set binnen 21 minuten binnen. Daarna knokten Fernandez en Gerard zich en werd het een spannende strijd. Na ruim twee uur besliste het Nederlands/Franse duo de finale in hun voordeel.

Het is voor Scheffers zijn tweede zege in het dubbelspel in New York. Ook in 2010 was de Brabander de sterkste. In 2009 en 2011 haalde hij eveneens de finale van het herendubbel, maar verloor hij.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.