Arnhem,
21
mei
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

Lotto opent verkooppunt in Huis van de Sport

NIEUWEGEIN - Elke medewerker of bezoeker van het Huis van de Sport kan vanaf nu eenvoudig meespelen met Lotto, Toto, Eurojackpot of Lucky Day en daarmee tegelijk de sport steunen. Joost Otterloo, algemeen directeur De Lotto en Johan Wakkie, directeur van de Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB) openden vandaag het nieuwe verkooppunt in het hart van de sportwereld.

De Lotto steunt al meer dan 50 jaar de sport in Nederland en is altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om haar kansspelen op een aantrekkelijke manier aan te bieden. Een verkooppunt op deze plek was daarom een logische stap. In het Huis van de Sport in Nieuwegein zijn meer dan 15 sportbonden gevestigd.

Joost Otterloo: ”De opening van een Lotto verkooppunt in het Huis van de Sport symboliseert voor ons de bijzondere band die wij al meer dan 50 jaar hebben met de sport en de sportbonden. In het Huis van de sport werken mensen met een groot hart voor de sport en op deze manier kunnen ze op een leuke manier de sport steunen en zelf kans maken op mooie prijzen, mooi toch?”

De Lotto. Voor sport en maatschappij
De Lotto werd ruim 50 jaar geleden opgericht door sporters om middels het organiseren van kansspelen geld te genereren voor de Nederlandse sport. Na aftrek van prijzengeld en kosten draagt De Lotto 100% van haar resultaat af aan de Nederlandse samenleving, waarvan ruim driekwart gaat naar sportkoepel NOC*NSF. De 76 sportbonden die aangesloten zijn bij NOC*NSF ontvangen jaarlijks een bijdrage uit dit bedrag. Sinds de oprichting is dit bedrag opgelopen tot 1,4 miljard euro. Het overige deel, in totaal 500 miljoen euro, is afgedragen aan 18 goede doelen op het gebied van cultuur, gezondheid en welzijn, zoals het Prins Bernard Cultuurfonds, de Hartstichting en het Oranje Fonds afgedragen. Met de producten van De Lotto kun je veel geld winnen èn wint de sport altijd. Dat is WinWin!

www.delotto.nl
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.