Arnhem,
15
april
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Lobke Berkhout erelid Watersportverbond

NIEUWEGEIN (ANP) - Lobke Berkhout is zaterdag tijdens de algemene ledenvergadering als eerste ex-topsporter benoemd tot erelid van het Watersportverbond. Na de Olympische Spelen van Londen beëindigde Berkhout haar loopbaan. Ze behaalde vijf wereldtitels in de 470-klasse. In Londen won ze met Lisa Westerhof brons.

Vier jaar eerder veroverde Berkhout Olympisch zilver aan de zijde van Marcelien de Koning. "Lobke verdient deze titel omdat ze de meest succesvolle Nederlandse zeilster is. Niet alleen vanwege haar sportieve prestaties, maar ook omdat ze zich altijd, ook nu ze is gestopt, voor de volle honderd procent inzet om de zeilsport op professionele en zeer gedreven wijze te promoten en de nieuwe generatie te inspireren'', aldus directeur Maurice Leeser.

Voorzitter Hugo Snoekc nam tijdens de vergadering afscheid. Jan Berent Heukensveldt Jansen neemt de functie voor de komende vier jaar over.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.