Arnhem,
26
augustus
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Lisette de Heide pakt eindzege World Cup

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

MATANE – Para-wielrenster Lisette de Heide is in het Canadese Matane gehuldigd als winnares van het eindklassement van de UCI World Cup Paracycling. De wielrenster uit Goes finishte in de laatste World Cup-wedstrijd zowel in de tijdrit als de wegwedstrijd als vierde. Dit bleek voldoende voor de eindzege.

De Heide legde de basis voor haar overwinning in het eindklassement van de T2-handicapklasse eerder dit jaar in Italië en Spanje. Daar won de 28-jarige Zeelandse twee wereldbekerwedstrijden en pakte ze twee zilveren medailles. In het eindklassement liet ze Jana Majunke (Duitsland) en de Russische Yulia Sibagatova achter zich.

Voor de para-wielrenners was de World Cupfinale de laatste test voor de wereldkampioenschappen, die volgend weekeinde plaatsvinden in Baie-Comeau. De Heide komt in die Canadese stad in actie in de wegwedstrijd en de tijdrit.