Arnhem,
21
november
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Leo van Wijk stopt 'met bloedend hart' als bestuurslid van NOC*NSF

ARNHEM - Met ‘bloedend hart’ stopt Leo van Wijk als bestuurslid van NOC*NSF. Van Wijk kan zijn drukke werkzaamheden bij Air France / KLM en de raad van commissarissen van Ajax niet langer combineren met die van bestuurder van de sportkoepel.

Van Wijk gaf tijdens de Algemene Vergadering van NOC*NSF gisteravond aan het werk altijd met veel plezier gedaan te hebben. Maar om het goed te kunnen doen, moet je er wel genoeg tijd in kunnen steken, aldus de topman. Van Wijk, die in 2007 aantrad als bestuurslid, wilde zich vanwege zijn andere werkzaamheden in 2011 al niet meer verkiesbaar stellen, maar liet zich toen overhalen door NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis. Bolhuis betreurt het vertrek van Van Wijk. “Leo heeft een grote bijdrage geleverd aan het functioneren van dit bestuur, dat zal ook mijn voorganger Erica Terpstra beamen. Zeker op momenten dat we wind tegen hadden.”

Bestuurslid Wim Ludeke werd gisteravond voor vier jaar herbenoemd.

Zie ook:
- NOC*NSF verwelkomt Sportvisserij Nederland
- 'Nederland in 2020 qua sportdeelname in top drie van de wereld'
- Nieuwe methodiek biedt NOC*NSF en bonden meer inzicht in ledentallen
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.