Arnhem,
15
april
2019
|
13:00
Europe/Amsterdam

Leden NOC*NSF achter voordracht Van Zanen als nieuwe voorzitter

Samenvatting

Anneke van Zanen - Nieberg wordt officieel de nieuwe voorzitter van NOC*NSF. De voordracht van Van Zanen als opvolger van scheidend preses André Bolhuis werd vanavond unaniem goedgekeurd door de leden van NOC*NSF, tijdens een extra algemene vergadering op Papendal. Er waren geen tegenkandidaten. De nieuwe voorzitter zal actief haar functie bekleden vanaf 20 mei a.s..

Anneke van Zanen - Nieberg over haar verkiezing: "Ik dank de leden van NOC*NSF voor het vertrouwen dat zij mij hebben gegeven. Ik heb er veel zin in om op 20 mei als nieuwe voorzitter aan te treden. Ik krijg een prachtige erfenis mee. Wat topsport betreft staan we in de top 10. En de sportdeelname in Nederland is hoog." Wat de toekomst betreft ziet de nieuwe voorzitter graag dat de lokale sport een stevige positie krijgt in de sportakkoorden die nu in veel gemeenten worden afgesloten. "Het is voor Nederland erg belangrijk dat iedereen er aan meewerkt om er voor te zorgen dat echt iedereen aan sport kan doen. Ongeacht leeftijd, afkomst of welke andere achtergrond dan ook. Wat mij betreft gaan we samen met de sportbonden, alle overheden en het bedrijfsleven alle drempels om te sporten slechten, ook de financiële." 

Anneke van Zanen (1963) maakte in de periode 2010-2016 als penningmeester ook al deel uit van het bestuur van NOC*NSF. Zij trad drie jaar geleden terug omdat zij dit niet kon combineren met haar werk als algemeen directeur ADR bij het ministerie van Financiën. Met het aanvaarden van het voorzitterschap van de nationale sportkoepel stopt zij met haar huidige baan als bestuursvoorzitter van accountantskantoor Baker Tilly.  André Bolhuis maakt sinds 2007 deel uit van het bestuur van NOC*NSF. Daarvan was hij de laatste negen jaar voorzitter.