Arnhem,
19
augustus
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Leander Sachs pakt zilver op WK showdown

NIEUWEGEIN (GSN) - Van 14 t/m 18 augustus 2013 werd het IBSA Wereldkampioenschap showdown georganiseerd in Slovenië. Van de drie Nederlandse deelnemers legde de pas 19-jarige Leander Sachs beslag op de zilveren plak.

Door een mooie overwinning in de kwartfinale op Themu Ruohnen uit Finland ( 12-6, 8-11, 11-9 en 11-7) en een prachtige zege in de halve finale op Ari Lahtinen eveneens uit Finland (11-7 11-0 en 11-6 ) behaalde Sachs de finale. In de finale moest hij zijn meerdere erkennen in Peter Zidar die in eigen land wereldkampioen werd, met setstanden 11-6, 11-7 en 11-8.

Voor Leander Sachs, die in juni 2013 nog Nederlands kampioen werd, een geweldig resultaat waarmee deze jonge showdownspeler Nederland tijdens het WK op de kaart heeft gezet.

Jack van Oosterhout kwam helaas niet verder dan een dertiende plaats en Ingrid Welling moest genoegen nemen met een tiende plek.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.