Dornbirn,
28
januari
2015
|
19:55
Europe/Amsterdam

Kunstrijdster Van Tiel vijftiende op EYOWF

In het Oostenrijkse Dornbirn is kunstrijdster Kyarha van Tiel als vijftiende geëindigd tijdens het EYOWF 2015. De 14-jarige Rotterdamse stond maandag na de korte kür nog dertiende, maar eindigde op zowel de vrije kür als in het eindklassement als vijftiende. Voor Van Tiel zit het Europees Jeugd Olympisch Festival van Liechtenstein en Vorarlberg er nu op.

Van Tiel moest als zeventiende de ijsvloer in het Messe stadion van Dornbirn op. Na een redelijke start ging het mis met het jonge talent, dat tijdens haar kür drie keer onderuit ging na een sprong. "Ik was heel erg zenuwachtig, omdat ik heel erg graag een goede lange kür wilde tijden. Maar het lukte allemaal net eventjes niet met mijn sprongen."

Hoewel de Rotterdamse ook enkele keren de handen op elkaar kreeg van het talrijke publiek, was ze teleurgesteld kort na afloop van haar optreden. "Het was niet zo heel goed."

Terugkijkend op het toernooi, waarin ze kennismaakte met veel voor haar nog onbekende buitenlandse opponenten, kon ze de zon toch weer zien schijnen. "Het was erg leuk en een goede ervaring. Er waren ook enkele concurrenten die net als ik veel springen en als ik had goed had gereden, had ik me daar ook mee kunnen meten."

De gouden medaille bij de meisjes ging naar de Russin Alexandra Proklova met 152,86 punten. De Duitse Lea Johanna Dastich eiste het zilver op met 142,25 en het brons was voor de Francaise Lea Serna (131,20). Van Tiel finishte op 99,35 punten.

Een korte reactie van Kyarha en een filmpje van haar gehele vrije kühr vindt u hier.