Arnhem,
11
augustus
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Kromowidjojo vlaggendrager bij sluitingsceremonie

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

LONDEN - Chef de Mission Maurits Hendriks heeft Ranomi Kromowidjojo (21) gevraagd zondagavond de Nederlandse vlag te dragen tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen.

De zwemster won twee keer goud (50 en 100 meter vrije slag) en een keer zilver (4x100 meter estafette). Ze is daarmee de atleet van het Olympic Team Netherlands die de meeste medailles heeft gewonnen.

De keuze voor de jeugdige zwemster is wederom ook ingegeven door het motto van de organisatoren in Londen: 'Inspire a generation'. Tijdens de openingsceremonie koos Hendriks al voor de jeugdige windsurfer Dorian van Rijsselberge als vlaggendrager.

De openingsceremonie begint zondagavond om 22.00 uur (Nederlandse tijd).