Arnhem,
15
januari
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

Korfballers genomineerd voor beste team World Games

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

ARNHEM - De Nederlandse korfballers zijn genomineerd voor de titel beste ploeg van de World Games 2013. Dat heeft de International World Games Association (IWGA) bekendgemaakt. Bezoekers van de website www.theworldgames.org kunnen tot en met 31 januari a.s. stemmen op hun favoriete team.

Klik hier om uw stem uit te brengen.

De nationale korfbalploeg veroverde vorig jaar tijdens de World Games in Cali de gouden medaille, door een 25-19 zege op België. Samen met onder meer de Zuid-Afrikaanse rugby sevens-mannen en het Braziliaanse beach-handbalteam nomineerde de IWGA de Oranje-formatie voor de titel Beste ploeg van de World Games 2013.

Jeroen Bijl, manager Topsport bij NOC*NSF is blij met de nominatie. "Onze ambitie om bij de beste tien sportlanden ter wereld te behoren, gaat verder dan alleen de Olympische en Paralympische Spelen. Ook bij een evenement als de World Games willen we laten zien dat we in Nederland veel winnen met sport. De korfballers bewijzen al jaren dat ze daar tot de top behoren door iedere keer weer te strijden om het goud."