Arnhem,
18
december
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Koningin ontvangt medaillewinnaars London 2012

AMSTERDAM - Koningin Beatrix heeft vandaag in het Koninklijk Paleis op de Dam de Nederlandse medaillewinnaars ontvangen van de Olympische en Paralympische Spelen London 2012. Ook Prins Willem-Alexander, Prinses Margriet en haar echtgenoot Pieter van Vollenhoven waren hierbij aanwezig, evenals de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Edith Schippers.

Dit jaar was gekozen voor een gezamenlijke ontvangst in Amsterdam vanwege het 100-jarig bestaan van het Nederlands Olympisch Comité. Naast de medaillewinnaars waren vertegenwoordigers van NOC*NSF uitgenodigd.

De koningin bood de genodigden een lunch aan, Willem-Alexander hield een toespraak. De prins riep daarin op sport nog nadrukkelijker te omarmen. Hij noemde sport een maatschappelijk fenomeen waarmee we onze samenleving kunnen inspireren. En verenigen. Waarmee we een beter Nederland kunnen bouwen.

Lees hier de complete speech van de prins.

Op de foto de Paralympische medaillewinnaars met de aanwezige leden van het Koninklijk Huis. Klik hier voor de foto van de Olympische medaillewinnaars.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.