Arnhem,
02
oktober
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

KNZB versterkt inbreng in Europa

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

NIEUWEGEIN (KNZB) - De KNZB heeft de afgelopen week tijdens het jaarlijkse congres van de LEN in Lissabon zijn inbreng binnen de Europese zwembond vergroot.

Voorzitter Erik van Heijningen werd herbenoemd als vice-president van de LEN. Daarnaast werden Hans Gerrits Jans (auditor), Cees Rein van den Hoogenband, (voorzitter medische commissie), Frans van de Konijnenburg (schoonspringcommissie), Andida Bouwma, (synchroonzwemcommissie), Andy Hoepelman (waterpolocommissie), Rob Duiven (reglementencommissie), Paul van den Heuvel (zwemcommissie) en Joost Kuijlaars (open water) benoemd.

"Wij zijn trots dat de Europese zwembond de strategie en het beleid dat de KNZB de afgelopen jaren zowel internationaal als nationaal heeft gevoerd, erkent. Op basis van die kennis mogen wij onze expertise laten zien in de diverse commissies," aldus KNZB-voorzitter Van Heijningen.

Foto: Erik van Heijningen (KNZB)