Arnhem,
23
juni
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Kinderen vieren Olympic Day in Olympisch Stadion

AMSTERDAM - Zo’n 200 enthousiaste kinderen hebben dit weekend onder begeleiding van een groot aantal Olympische en Paralympische sporters in het Olympisch Stadion in Amsterdam Olympic Day gevierd. Het evenement stond in het teken van de drie Olympische waarden excelleren, respect en vriendschap. Hoewel het weer niet altijd mee zat, was het een geslaagd evenement, dat de kinderen niet alleen op sportieve wijze, maar ook op educatieve wijze volop inspireerde.

Jaarlijks wordt op 23 juni in meer dan 160 landen Olympic Day gevierd. Een feestelijke dag ter ere van het ontstaan van de moderne Olympische Spelen en het verspreiden van de Olympische waarden. NOC*NSF organiseerde in de week voorafgaand aan Olympic Day ruim 120 spreekbeurten op basisscholen, die werden verzorgd door zo’n 60 Olympische en Paralympische sporters. Het evenement in het Olympisch Stadion vormde het sluitstuk van de viering van Olympic Day.

Op zaterdagavond werden zo’n 200 kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar ontvangen door de presentatoren Floris Evers (oud-hockeyinternational) en Viviënne van den Assem (presentatrice ZappSport). NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis gaf tijdens de openingsceremonie uitleg over Olympic Day en de Olympische waarden excelleren, respect en vriendschap.

Na de opening bezochten de kinderen onder begeleiding van (oud-)Olympiërs en Paralympiërs de Olympic Experience en maakten ze Olympische vlaggen. Sporters Floris Evers en Irene Eijs verzorgden een spreekbeurt over de Olympische waarden.

Rond 22.30 uur, nadat de sporters nog een ‘bedtime story’ over de Olympische Spelen en Olympische waarden hadden verteld, was het tijd om naar bed te gaan in de tentjes die op het veld van het Olympisch Stadion waren opgezet. Door het slechte weer kwam er van slapen weinig terecht, maar dat weerhield de kinderen er niet van om zondag weer fanatiek mee te doen.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.