Arnhem,
20
maart
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

Kim Vermaas gekwalificeerd voor Jeugd Olympische Spelen

ARNHEM - Tafeltennisster Kim Vermaas is door de Nederlandse Tafeltennisbond voorgedragen voor kwalificatie voor de Jeugd Olympische Spelen, die van 16 tot en met 28 augustus in het Chinese Nanjing plaatsvinden. NOC*NSF heeft deze voordracht gehonoreerd. Chef de mission Mark Huizinga voert tijdens Nanjing 2014 Youth Olympic TeamNL aan.

De achttienjarige Kim Vermaas uit Voorschoten schreef het kwalificatietoernooi in Metz begin maart op haar naam en voldeed daarmee aan de norm voor kwalificatie. Na een zwaar bevochten zege op de als nummer één geplaatste Koreaanse Lee Zion, waarbij Vermaas van een 3-1 achterstand in sets terugkwam, reageerde ze opgelucht: “Ik was zenuwachtig, want bij eerdere kwalificatietoernooien was het me nog niet gelukt om een plaats voor Nanjing te bemachtigen. Ik zat er wel dichtbij. Voor de finale wist ik dat ik een kans had.. Er lag veel druk op, het was natuurlijk de finale. Maar juist onder druk speel ik vaak beter.”

Jeugd Olympische Spelen
De zomereditie van de Jeugd Olympische Spelen staat in Nanjing voor de tweede keer op het programma. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) organiseerde het toernooi voor toptalenten in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar voor het eerst in 2010, in Singapore. De eerste wintereditie vond plaats in 2012 in Innsbruck. In Nanjing worden circa 3.600 sporters uit 205 landen verwacht. Op het programma staan 28 Olympische takken van sport.

De Jeugd Olympische Spelen zijn bedoeld als moment voor een topprestatie, maar ook als stimulans voor jonge talenten om door te gaan op de nog lange, vaak moeizame weg naar de volwassen top. Met als absoluut hoogtepunt natuurlijk deelname aan de échte Olympische Spelen. Heel belangrijk is dat de deelnemers internationale wedstrijdervaring opdoen, dat zij kennis maken met leeftijdgenoten uit andere takken van sport en uit alle mogelijke landen. Voor NOC*NSF heeft het topsportprogramma van de Jeugd Olympische Spelen de hoogste prioriteit. Daarnaast stimuleert NOC*NSF de Nederlandse deelnemers ook om aan de culturele bijprogramma’s mee te doen, zodat zij kennis kunnen maken met Olympische waarden als excelleren, vriendschap en respect.

Voor meer informatie:
>> www.nocnsf.nl/nanjing2014
>> www.nanjing2014.org
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.