Arnhem,
28
mei
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Kenny van Weeghel sterk op 200 meter

PRATTELN - Kenny van Weeghel heeft tijdens de Open Zwitserse Kampioenschappen in Pratteln op overtuigende wijze de 200m in de klasse T54 gewonnen. Stefan Rusch werd op dezelfde afstand in de klasse T34 vijfde in een sterk veld.

De 200m stond vorig jaar tijdens de Paralympische Spelen in Londen niet op het programma. De afstand maakt wel deel uit van WK, later deze zomer in Lyon. Van Weeghel noteerde in Pratteln in een tijd van 25,41 seconden.

Stefan Rusch (T34) legde de 200m af in 31,40 seconden. Daarmee bleef hij slechts 0,9 seconde verwijderd van de tweede plek.

Bron: Atletiekunie
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.