Arnhem,
26
september
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Kelly van Zon jaagt op derde Europese titel

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

LIGNANO – Tafeltennisster Kelly van Zon won vorig jaar goud op de Paralympische Spelen. Nu, een jaar later, gaat de 26-jarige Brabantse op jacht naar haar derde Europese titel. Het afgelopen jaar verliep niet zonder problemen. Ze vertelt: “Na de Spelen had ik even helemaal geen zin in tafeltennis.”

Het Paralympisch goud van Londen was voor Van Zon een droom die uitkwam. Door die medaille is de tafeltennisster uit Dongen nu Paralympisch kampioen, wereldkampioen én Europees kampioen. “Wat ik nog te dromen heb? Het hele rijtje maar weer opnieuw”, zegt ze. “Ik vind het wel lastig om nieuwe doelen te stellen. Ik wil vooral lol houden in het spelletje.”

Dat plezier was na de Spelen even ver te zoeken. “Fysiek kon ik het prima aan, maar mentaal lukte het niet”, zegt Van Zon. “Na de Spelen ben ik een studie begonnen. Ik wilde even iets anders. Maar dat was toch niet wat ik wilde, ik ben ermee gestopt. En ik zet nu alles weer op de sport. Ik heb er ook echt zin in.”

Focus
Zeker nu ze alle grote titels ‘op zak’ heeft, moet Van Zon erkennen dat het soms lastig is om gefocust te blijven. “Maar als ik weer in de wedstrijdsfeer zit, is dat heel anders”, zegt ze. “Dan ben ik al die andere prijzen vergeten en ga ik er helemaal voor. Als ik aan die tafel sta, telt er maar één ding: winnen.”

De Europese kampioenschappen in Lignano (Italië) duren van 29 september tot en met 5 oktober. Naast het enkelspel wordt er in de verschillende handicapklassen ook gestreden om titels in het dubbelspel. De Nederlandse ploeg bestaat tijdens de EK uit acht tafeltennissers:


Jean-Paul Montanus (klasse 7)
Hans Speek (klasse 7)
Kelly van Zon (klasse 7)
Max van Amerongen (klasse 9)
Tonny Heijnen (klasse 9)
Daniëlle de Jong (klasse 9)
Ronald Vijverberg (klasse 9)
Bas Hergelink (klasse 10)