Arnhem,
17
september
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Kabinet neemt zorgen NOC*NSF over kansspelbeleid niet weg

ARNHEM - Het kabinet Rutte-Asscher neemt de bezorgdheid van NOC*NSF over de financiering van de sport vanuit de kansspelen niet weg. Ondanks tal van protesten houdt het kabinet vast aan het nog in deze kabinetsperiode liberaliseren van de online-kansspelmarkt.

In de voorstellen zoals opgenomen in de begroting van het ministerie van Veiligheid en Justitie wordt in het geheel voorbij gegaan aan de Nederlandse traditie om de opbrengsten van kansspelen uit te keren aan ‘goede doelen’, zoals aan de sport.

Mocht de liberalisering van de kansspelen ook richting de loterijen op deze wijze worden doorgezet zonder rekening te houden met de effecten daarvan voor de sport, dan komt de financiering van de gehele sport serieus in gevaar. Zeker omdat deze dagen blijkt dat een aantal gemeenten hun tekorten, gesproken wordt over 6 miljard in 2017, deels afwentelen op lokale sportverenigingen.

NOC*NSF is in dit kader wel blij dat het kabinet jaarlijks extra middelen ter beschikking stelt om sport mogelijk te maken voor kinderen uit gezinnen met lage inkomens.

Bekijk de reportage Nieuwe gokwet bedreiging voor de sport (EenVandaag, 23 september 2013):

Bekijk de reactie van politici en prominenten op het thema 'We winnen veel met sport':Lees ook:
>> Sport uit zorg over kansspelwetgeving
>> Blog Gerard Dielessen: Financiering sport serieus in gevaar ondanks impuls VWS
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.