Arnhem,
17
augustus
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Judobond zoekt opvolger Van der Geest

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

NIEUWEGEIN (ANP) - De judobond Nederland (JBN) gaat op zoek naar een nieuwe technisch directeur. Cor van der Geest (67), die deze functie sinds begin 2009 met financiële steun van NOC*NSF vervulde, heeft aangegeven niet nog een olympisch traject van vier jaar te ambiëren. Dit heeft de judobond donderdag laten weten.

Van der Geest leidt sinds 2001 de technische staf van de JBN en was de voorbije 4 jaar fulltime technisch directeur. "In een olympische sport als judo is dit dan het juiste moment om te vertrekken'', lichtte de Haarlemmer toe. "Ik vertrek pas als er een goede opvolger is gevonden. Daarnaast wil ik betrokken zijn tot de herverdeling van de gelden door NOC*NSF een feit is. Een goede hoofdsponsor zou een mooi afscheidscadeau zijn.''

Onder het bewind van Van der Geest werden verscheidene olympische medailles veroverd, waaronder twee bronzen bij de Spelen in Londen, en wereld- en Europese titels gevierd. Hij werkte daarnaast hard aan de verdere professionalisering, onder meer resulterend in de vier Judo Topsport Steunpunten. "Al moet daar nog een slag gemaakt worden'', voegde de eigenaar van de succesvolle sportschool Kenamju er eerlijkheidshalve aan toe.

Bondsvoorzitter Jos Hell toonde begrip voor het besluit van Van der Geest. "Cor heeft een indrukwekkende staat van dienst in de judosport. Hij is het boegbeeld van het Nederlandse judo. Cor is de enige die deze keuze kan maken en die respecteren we uiteraard.”