Arnhem,
04
juni
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Joop Alberda interim technisch directeur Atletiekunie

Joop Alberda is met ingang van heden benoemd tot interim technisch directeur van de Atletiekunie. Alberda stuurt gedurende de interim periode de technische staf aan en werpt zijn professionele blik op de huidige topsportprogramma’s. Alberda zal de Atletiekunie ook adviseren over de toekomstige invulling van de technische staf. In afwezigheid van de huidige technisch directeur neemt Alberda waar.

Jan Willem Landré, algemeen directeur Atletiekunie: “Ik acht het van groot belang dat de sleutelpositie van technisch directeur binnen de Atletiekunie bezet wordt. Ik ben verheugd dat we in de persoon van Joop Alberda een ervaren technisch directeur aantrekken, die binnen de Nederlandse sport en daarbuiten zijn sporen verdiend heeft.”

Alberda: “Atletiek verdient een grote plaats in de Nederlandse sportwereld. Coaches en topatleten verdienen een professionele omgeving die hen in staat stelt te presteren. Om daar een bijdrage aan te kunnen leveren is een voorrecht.”

Maurits Hendriks, technisch directeur NOC*NSF: “Wij steunen de aanstelling van Joop Alberda als technisch directeur van harte. Met hem haalt de Atletiekunie een ervaren en creatieve man binnen die de topatletiek in Nederland een flinke stap vooruit kan laten maken.”
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.