Arnhem,
07
juni
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Jiske Griffioen verliest finale Roland Garros

PARIJS - Rolstoeltennisster Jiske Griffioen is tweede geworden in het damestoernooi van Roland Garros. In de finale verloor de nummer twee van de wereld in drie sets van de Duitse Sabine Ellerbrock, nummer 3 van de wereld: 3-6, 6-3, 1-6.

Beide dames hadden in de finale moeite hun servicegames te behouden. In drie sets kregen ze beide liefst 13 keer de kans om de service van de ander te breken. Ellerbrock ging net wat zorgvuldiger met die kansen om dan Griffioen. Voor de Duitse was het haar eerste Grand Slam-titel, nadat ze begin dit jaar de finale van de Australian Open verloor.

Voor de 28-jarige Griffioen was het haar eerste Grand Slamfinale in het enkelspel. In het dubbelspel wist de Woerdense op alle vier Grand Slams (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en US Open) al eens de titel te winnen. Op de Paralympische Spelen van vorig jaar pakte ze het brons in het enkelspel en zilver in het dubbelspel.

Later vandaag speelt Griffioen met landgenote Aniek van Koot de dubbelfinale in Parijs.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.