Arnhem,
06
juli
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

Jeugd Olympische Spelen Nanjing 2014

In Nanjing vindt de zomereditie van de Jeugd Olympische Spelen voor de tweede keer plaats. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) organiseerde het toernooi voor toptalenten in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar voor het eerst in 2010, in Singapore. De eerste wintereditie vond in 2012 in Innsbruck plaats. In Nanjing worden circa 3.600 sporters uit 205 landen verwacht. Op het programma staan 28 Olympische takken van sport.

De Jeugd Olympische Spelen zijn bedoeld als moment voor een topprestatie, maar ook als stimulans voor jonge talenten om door te gaan op de nog lange, vaak moeizame weg naar de volwassen top. Met als absoluut hoogtepunt natuurlijk deelname aan de échte Olympische Spelen. Heel belangrijk is dat de deelnemers internationale wedstrijdervaring opdoen, dat zij kennis maken met leeftijdgenoten uit andere takken van sport en uit alle mogelijke landen.

Voor NOC*NSF heeft het topsportprogramma van de Jeugd Olympische Spelen de hoogste prioriteit. Daarnaast stimuleert NOC*NSF de Nederlandse deelnemers ook om aan de culturele bijprogramma’s mee te doen, zodat zij kennis kunnen maken met Olympische waarden als excelleren, vriendschap en respect.

Het Nederlands jeugdteam dat zal deelnemen aan de Jeugd Olympische Spelen van Nanjing 2014 is inmiddels bekend. 42 talenvolle sporters van 14 verschillende sportbonden zullen in augustus a.s. deelnemen aan dit evenement. Het team staat onder leiding van Chef de Mission Mark Huizinga. Op 7 augustus a.s. vindt de teamoverdracht op Papendal plaats. Het team vertrekt op 11 augustus a.s. naar Nanjing en zal op 30 augustus a.s. weer in Nederland zijn.

Meer over de Jeugd Olympische Spelen is te vinden op www.nocnsf.nl/nanjing2014

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Esther Butter, esther.butter@nocnsf.nl of Ilse Reimes, ilse.reimes@nocnsf.nl.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.