Arnhem,
01
september
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Jetze Plat wint brons op WK para-wielrennen

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

BAIE-COMEAU (CANADA) - Handbiker Jetze Plat is zaterdagmiddag (lokale tijd) in de wegwedstrijd tijdens het WK para-wielrennen derde geworden. De 22-jarige Nederlander moest in Canada zijn meerdere erkennen in Alessandro Zanardi (Italië). De Zuid-Afrikaan Ernst van Dyck werd derde.

Plat kon op het bijna zeventig kilomter lange, heuvelachtige parcours constant in de buurt van de twee titelfavorieten blijven. Hij kreeg daarbij ook de steun van ploeggenoot Johan Reekers, die uiteindelijk vijfde werd. In de sprint bleken Zanardi en Van Dyck echter te sterk. "Brons was het maximaal haalbare", zei Plat na afloop. "Ik kan niet meer dan tevreden zijn."

Dat Plat brons pakte in Baie-Comeau, mag een klein wonder heten. Slechts een paar maanden geleden kampte hij nog met een blindedarmontsteking. Ondanks trainingsachterstand besloot bondscoach Eelke van der Wal de Noord-Hollander toch mee te nemen naar het WK.