Arnhem,
20
maart
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Jeanet Mulder talentcoach gehandicaptenzwemmen

NIEUWEGEIN (KNZB) - Jeanet Mulder is de nieuwe talentcoach binnen het programma topzwemmen voor gehandicapten. Mulder is aangesteld om talent te ontdekken, te trainen en te coachen.

Jeanet Mulder is oud-clubtrainer van het Groningse Trivia. Ze ontdekte, trainde en coachte daar het zwemtalent Ranomi Kromowidjojo. Ranomi vertrok naar Eindhoven om bij het Nationaal Trainingscentrum van de KNZB te trainen. Mulder volgde later en werd aangesteld als trainster van de regionale talenten in het Regionaal Trainingscentrum (RTC) in Eindhoven. Ze werd uiteindelijk RTC-coach in Eindhoven.

Technisch directeur Kees van Hardeveld is blij met de aanstelling van Jeanet Mulder: "Jeanet heeft de afgelopen jaren wel bewezen dat ze oog heeft voor talent. Ze is ook in staat met goede training en coaching het beste uit talentvolle zwemmers te halen. We hebben er alle vertrouwen in dat ze dat bij het gehandicaptenzwemmen ook zal doen”.

De Paralympische zwemploeg haalde tijdens de Olympische Spelen in Londen dertien medailles. Mede door dit succes heeft NOC*NSF de subsidie voor dit programma uitgebreid. “Daardoor zijn we in staat toptrainers zoals Jeanet aan te trekken, zodat we de prestaties van de Paralympische Spelen in Rio 2016 tenminste kunnen evenaren”, aldus Van Hardeveld.

Jeanet Mulder is aangesteld voor een periode van twee jaar. Het programma voor gehandicapten zwemmen vindt voornamelijk plaats in het KNZB zwembad in Zeist en in het Sportfondsenbad in Amersfoort.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.